petak, 22. prosinca 2017.

STRUDLA NA MOJ NACIN...PREDOBRAAA



Ovo je malo drugacija strudla,vise kao neko lisnato sa dzemom po vasem izboru,ali je preukusno i tako mekano da se topi u ustima...

Sastojci za tijesto:

1 jaje
1 kasika kajmaka ili kisele pavlake
2 dl toplog mlijeka
2 kasike ulja
1 kasicica mala secera
20 dg. sirovog kvasca ili 1 kasicica suhog kvasca
brasno
dzem po izboru ( sljiva,sipak,jabuka )

Agda:

3 kasike secera
5 kasika vode

Priprema:

1.
Umiksati jaje i dodati kajmak,mlijeko,ulje sve to sjediniti a u brasno dodati kvasac i secer,zatim ukuhati tijesto sa smjesom koju smo pripremili.
2.
 Kada smo napravili tijesto,pokriti i ostaviti da nadolazi..Kada je tijesto nadoslo malo ga promijesiti i ostaviti da jos malo odstoji..
3.
Tijestopoloviti n rasa dva dijela,jedan dio razviti tako da bude tanak sloj i isjeci na cetiri dijela,premazati dzemom po zelji i umotati tako da vam dzem ne iscuri iz tijesta.
4.
 Ponoviti postupak jos jednom, a potom umotane rolnice poredamo u tepsiju koju smo predhodno namastili.
5.
Ostaviti tijesto u tepsiji da jos odstoji oko pola sata. Kada su napravljene strudle odstojale peci ih na 180 *C oko pola sata.
6.
Za to vrijeme agdu pripremiti tako sto semo kuhati secer i vodu oko 10 min i kada su strudle gotove preliti ih agdom i pokriti nekom tasnom da malo odmeknu.
7.
Mozete i bez agde pripremiti zavisi da li volite da budu mekane ili hrskave..Znaci kada su pecene samo posuti strudlu sa secerom u prahu i sacekati da se ohlade.

Da napomenem..ova strudla je najbolja kada se jede vruca, mozete uz nju posluziti neki kompot po vasem izboru... Ali takodjer se moze jesti i drugi dan ako zelite da bude isto vruca samo je podgrijete malo u mikrovalnoj pecnici.

To bi bilo to,ostaje vam samo da isprobate i uzivate u ukusu...

PRIJATNO...



Nema komentara:

Objavi komentar