petak, 20. srpnja 2018.

BANANA - SPLIT TORTA


SASTOJCI
Biskvit:
- 100 gr glatkog brasna
- 75 gr secera
- 2 jaja
- 3 zlice kakaoa
- 8 zlica ulja
- 6 zlica mlijeka
- 2 zlicice praska za pecivo

Fil:
- 3x ( 150 gr) casice jogurta stracciatella
- 400 ml slatkg vrhnja
- 6 listova zelatine
- 2 secer vanilija
- 4 banane
- 1/2 soka od limuna
- ukrasavanje
- male bananke
- 50 gr cokolade za kuhanje
- pistaciji
 
Priprema:
1.
Izmiksajte sastojke za biskvit i izlijte u okrugli lim i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva
2.
U jogurte dodajte otopljenu zelatinu i slatko vrhnje koje ste smiksali skupa sa vanilin secerom. Ako ne uspijete nabaviti ove jogurte zamijenite ih obicnim u koje jos dodajte 50 gr secera i 30 gr naribane coklade.
3.
Na ohladjeni biskvit oko kojeg ste stavili obruc od torte namazite dio kreme, zatim posolite banane koje ste presjekli po duzini  ( banane prelijte limunovim sokom da ne pocrne ) i preko banana ostatak kreme.
4.
Po vrhu totre poslozite kriskice banane i cokoladne bananke
5.
U vrecicu stavite izlomljenu cokoladu, dobro zatvorite i stavite u vreu vodu.
6.
Kada se coklada otopi na vrecici probijte malu rupicu i sarajte po torti.
7.
Evo je... u presjeku
UZIVAJTE !!!

Nema komentara:

Objavi komentar