subota, 7. srpnja 2018.

PREDIVNA TORTA SA JAGODAMA... UKUS OSVJEZAVA


SASTOJCI :

6 jaja
20 dag secera
3 zlice ulja
4 zlice vode
20 dag brasna
1 pecivo
2 vrhom pune zlice coko - ljesnjak namaza ( nutelle )
par zrna soli

Nadjev:

75 dag jagoda
7 dl slatkog vrhnja
10 dag secera u prahu
1 slagfix

Za ukrasavanje :

5 dag cokolade
3 dag margarina
1 zlica mlijeka
par kapi ulja
1,5 dl hladnog mlijeka

PRIPREMA
Biskvit:

Bjelanjke, par zrna soli i pola kolicine secera umutiti u cvrst snijeg.
Zutanjke i pola kolicine secera pjenasto umutiti, dodati vodu i ulje, zlicu po zlicu. Zatim dodati brasno izmijesano sa pecilnim praskom pa dodati i nutellu. Na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Kalup ( 27-28 cm ) namastiti i staviti peci tijesto na 180 stupnjeva oko 35 minuta. Ohladjen biskvit prerezati jednom da bi dobili dvije kore.

Fil:

Slatko vrhnje miksati dugo srednjom brzinom uz dodatak secera u prahu, a po potrebi i slagfixa dok ne bude dovoljno cvrsto.

Biskvitne kore navlaziti hladnim mlijekom sa unutrasnjih strana i po vrhu torte.

Na prvu koru staviti sloj tucenog slatkog vrhnja, na njega nataknuti uspravno ociscenje jagode. Ako je koja jagoda veca odrezati joj vrh kako bi imale priblizno podjednaku visinu. Na slozene jagode staviti slag, dobro ga potisnuti u udubljenja, pokriti drugim biskvitom i njega takdjer dobro potisnuti kako bi se svi otvori popunili.

Preostalim dijelom tucenog slatkog vrhnja premazati tortu i ukrasiti cokoladnom glazurom uz pomoc vrecice kojoj je ptrebno odrezati vrh i spricati po zelji dodatnim jagodama umocenima u cokoladnu glazuru.

Rezati toplim ostrim nozem na 12 feta i uzivati.

Nema komentara:

Objavi komentar