subota, 7. srpnja 2018.

TROSTRUKA TORTA ILI TROSTRUKI UZITAK





BISKVIT

5 bjelanjaka
prstohvat soli
170 gr secera
150 gr mljevenih oraha
2 zlice krusnih mrvica
3 zlice ostrog brasna
1/2 praska za pecivo

KREMA

600 ml mlijeka
5 zumanjaka
200 gr secera
2 pudinga od vanilije
200 gr margarina
100 gr cokolade za kuhanje

DORADA

150 ml mlijeka
5 zlica ruma
petit kekse

GLAZURA

100 gr ckolade za kuhanje
2 zlice ulja
cokladne mrvice

PRIPREMA

Biskvit
1.
Bjelanjke s soli istuci u cvrst snijeg, dodati secer. Dobro izmiksati.
Dodati preostale sastojke. Izmijesati.
2.
Uliti u namasteni kalup. Ja sam koristila 28 cm.
3.
Peci na laganoj temperaturi ( ja pecem na 180 stupnjeva oko 20 minuta ).

KREMA
1.
U malo mlijeka pjenasto umutiti zumanjke sa secerom i pudingom. Ukuhati u preostalom mlijeku.
2.
Skuhati gustu kremu. Kuhati oko 5 minuta.
3.
Margarin pjenasto izraditi i dodati kremu u njega.
5.
Polovicu kreme premazati preko hladnog biskvita.

DORADA
1.
Petit kekse namociti u mlijeko s rumom i poslagati po kremi.
2.
U preostalu kremu dodati otopljenu cokoladu.
3.
Dobro izmijesati s zutom kremom.
4.
Premazati preko keksa.
Staviti u hladnjak da se stegne.

GLAZURA
1.
Cokladu otopiti s uljem i preliti preko kolaca. Odmah posipati mrvicama.
Ostaviti da se ohladi te tek onda skinuti obruc s kalupa.
2.
Umjesto cokoladne glazure, moze se posipati mljevenim orasima.

SAVJET
1.
Ukliko zelite umjesto torte napraviti ( ja obavezno radim za Bozic ), dodam jos jedno jaje ( bjelanjak u biskvit, zutanjak u kremu ) i 30 gr secera, te pecem u velikom plehu ( od elektricnog stednjaka ) da mi ispadnu male kockice kojih se moze narezati brdo.

Posluzivanje
Dobro ohladiti i rezati ostrim nozem.

Nema komentara:

Objavi komentar