subota, 14. srpnja 2018.
HLJEB U OBLIKU SUNCOKRETA, PUNJEN SPINATOM...
SASTOJCI
Za tijesto :
- 50 dag brasna ( glatko)
- 90 ml maslinovog ulja
- 200 ml suhog bijelog vina
- 2 zlicice soli
Za nadjev
- 35 dag kuhanog spinata
- 35 dag Ricotta sira
- 1 jaje
- 10 dag ribanog sira ( Podravec, Gauda )
- 1 zlica krusnih mrvica
- sol, papar
- 1 razmuceno jaje ( za premazivanje )
PRIPREMA:
1.
Pripremiti sve sastojke a spinat skuhati i ocijediti. Umijesati tijesto :
Izmijesati sol i brasno pa nastaviti mijesati dodajuci polako ulje. Nakon ulja dodavati vino sve dok se ne dobije fino tijesto. Podijeliti ga na dva dijela i pokrivenog ostaviti da odtoji dok se ne pripremi nadjev.
2.
Pomijesati sitno nasjeckani spinat sa ricotta sirom. U ovom receptu koristila sam domaci ricotta sir koji sam radila po ovom receptu.
3.
Spinatu i siru dodati jaje, sol i papar a zatim i naribani sir pa dobro promijesati sve sastojke u finu masu.
4.
Razvaljati obje polovine tijesta u kruzne oblike promjera oko 30 cm.
5.
Na lim za pecenje staviti papir za pecenje a na njega prvo tijesto. Posipati ga krusnim mrvicama, oznaciti prikladnim posudama krugove i u sredinu staviti dio nadjeva ( oblikovati malom zdjelicom ).
6.
Po oznacenom krugu poceti slagati ostatak nadjeva...
7.
... sve dok se ne zatvori krug a tada rubove premazati razmucenim jajetom.
8.
Zatim sve prekriti drugim tijestom kruznog oblika. Sredinu pritisnuti prikladnom posudom, obrezati visak tijesta na vanjskm rubi te rub po cijelom obodu pritisnuti vilicom.
9.
Maknuti posudu iz sredine pa kuhinjskim ktacicem ( radlerom ) napraviti krug s unutrasnje strane vanjskog nadjeva. Zatim ostrim nzem od tog kruga prema van razrezati nadjevno tijesto sirine 3 cm.
10.
Sada ponovo u sredinu staviti prikladnu ( nesto manju ) posudu pa okretati svaki razrezani dio za 90 stupnjeva.
11.
Sredisnji dio premazati razmucenim jajetom i posipati kosticama od suncokreta pa staviti u zagrijanu pecnicu na temperaturu od 180 stupnjeva i peci 30 minuta odnosno dok se tijesto lagano zarumeni.
12.
Izvaditi iz pecnice i staviti na prikladni tanjur...
13.
... pa posluziti kao toplo ili hladno predjelo ili kao hljeb ili " grickalicu " uz pice.
PRIJATNO I UZIVAJTE U SVAKM ZALOGAJU...
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar