subota, 21. srpnja 2018.
NOUGAT MADJARICA
Novi proizvodi Linolada Nougat & Nougat Premium puding su me oborili s nogu i odlucila sam ih strpati u jedan od svojih omiljenih kolaca. Naslo mi se pod rukom jos kojecega,... pa krenimo s Linom u nove avanture.
SASTOJCI:
Kore:
- 500 gr brasna ( pola mehko, pola ostro)
- 1/2 paketica praska za pecivo
- 1 bjelance + malo soli
- 150 gr secera u prahu
- 150 gr omeksalog maslaca
- 150 gr punomasnog kiselg vrhnja
- 2 zlice ruma
Krema:
- 600 ml vrhnja za kuhanje (15 % m.m)
- 600 ml mlijeka
- 150 ml baileysa
- 150 gr bijele cokolade
- 150 gr Linolade Nougat
- 150 gr przenih mljevenih ljesnjaka + 1/2 zlice zaina za medenjake
- 2 kom Dolcela Puding nougat premium
- 100 gr skrobnog brasna
- 200 gr maslaca
Glazura :
- 200 gr bijele cokolade
- 3 zlice ulja
- 3 zlice mlijeka
- 100-150 gr przenih mljevenih ljesnjaka sa cimetom
Priprema:
Za kore pjenasto izmiksati omeksali maslac sa bjelancem i soli. Kad dobijete pufnastu i sjajnu kremicu umiksati secer - malo po malo. Dodati kiselo vrhnje i rum, dobro razraditi, potom umijesiti brasno i prasak. Tijesto ce biti mehko, sjajno i podatno. Mozete valjati odmah, a moze vas i pricekati u hladnjaku. Ja valjam odmah.
Lagano pobrasniti silokonsku podlogu i baciti se na posao - tijesto podijeliti na 6 jednakih dijelova, rukom oblikovati mali pravokutnik i valjati tankoo. Ide jako brzo jer je tijesto svileno... da dodatno ne brasnite - preko tijesta stavite prozirnu foliju i valjajte skroz koliko ide - moje kore su oko 30x40 cm.
Prebacite zajedno sa silikonskom podlogom na okrenutu stranu lima za pecenje i stavite u vrucu pecnicu ( 180 stupnjeva). Dok poprimi laganu zuckastu boju po rubovima, gotova je! U mojoj pecnici je to nekih 4-5 minuta.
Pecene vruce kore preokrenuti na radnu podlogu i staviti lim za pecenje na njih - da ih ujednaci. Opterecuje ih do kraja, tj. dok se sve ne ispeku. Maknite lim i pustite ih da se ohlade.
Mljevene ljesnjake ( sa allspice mjesavinom zacina) pretvoriti u maslac / namaz - u mlincicu za kafu.Zakuhati vrhnje za kuhanje, baileys i polovicu mlijeka, otopiti bijelu cokoladu, Linoladu Nougat i maslac od ljesnjaka. U ostatku mlijeka razmutiti prasak za puding, skrobno brasno i secer.
Zakuhati cvrstu kremu, u vrucu umijesati maslac i sjediniti.
Kremu podijeliti na 5 jednakih dijelova ( ja stavim u 5 zdjelica i svaku prekrijem sa komadicem folije da mi se ne stvori korica). Filati odmah!
Kad spatulicom zagladite kremu i stavite koru, uzmite valjak i njime lagano pritisnite koru, tako ce se krema ispod ravnomjerno rasporediti. I tako do kraja... nije potrebno opterecivati kolac, kore su meke i treba im svega par sati da omeksaju !
Ostaviti preko noci u hladnjaku, sutradan glazirati.
PRIJATNO !!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar