petak, 13. srpnja 2018.

PREDIVNE KOCKE SA JABUKAMA I ORASIMA... FANTASTICNE SU !!


SASTOJCI:
Prhko tijesto

- 450 gr ostrog brasna
- 250 gr margarina
- 100 gr secera
- 1 vrecica praska za pecivo
- 3 zumanjka
- 5 zlica kiselog vrhnja (12 % mm)

Sirni nadjev :

- 5 dl mlijeka
- 150 gr secera
- 1 vrecica vanilin secera
- 70 gr grisa
- 500 gr svjezeg sira
- snijeg od bjelanjaka

Jabucni nadjev

- 800 gr naribanih jabuka
- 100 gr sjeckanih ili mljevenih oraha
- 80 gr muscovado secera

Krema:

- 3 dl mlijeka
- 3 zlice secera
- 1 vrecica burbon vanilin secera
- 3 zlice ostrog brasna
- 100 gr margarina
- malo soka od limuna

Glazura:

- 150 gr coklade za kuhanje
- 50 gr margarina
- 3 zlice ulja

Priprema
Prhko tijesto :

Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i podijeliti u 4 dijela. Ostavite da tijesto odmori u frizideru dok pravite nadjeve.

Sirni nadjev:

Zakuhati mlijeko sasecerom i vanilin secerom. Kad zavrije ukuhati gris i kuhati dok se ne zgusne ( oko 10-ak minuta). U ohladjenu gris smjesu mikserom umijesati ocijedjeni svjezi sir te na kraju pjenjacom umijesati i snijeg od 3 bjelanjka.

Jabucni nadjev:

Jabuke oguliti, naribati i ocijediti. Ocijedjenim  jabukama dodati nasjeckane orahe i muscovado ( moze i obicni ili smedji) secer te sve zajedno izmijesati.

Krema :

Zakuhati mlijeko ( oko 2 dl) sa secerom i burbon vanilin secerom. U preostalih 1 dl pomijesati ostro brasno i ukuhati u zavrelo mlijeko. Kuhati dok se ne zgusne ( oko 10-ak minuta). U ohladjenu smjesu umijesati pjenasto izmiksani margarin s malo limunovog soka.

Postupak izrade:

U tepsiju velicine 38x20 cm staviti papir za pecenje. Razvaljati prvi list tijestai poloziti ga u tepsiju te ga premazati sirnom smjesom. Poklopiti drugim listom tijesta i izbockati ga vilicom.
Peci na 180 stupnjeva oko 30-40 minuta (ovisno o pecnici). Peceno preokrenuti pomocu daske na kojoj cete slagati kolac. Ostaviti da se ohladi.

U istu tepsiju opet staviti papir za pecenje. Razvaljati treci list tijesta i poloziti ga u tepsiju te ga premazati jabucnom smjesom. Poklopiti cetvrtim listom tijesta i izbockati ga vilicom. Peci na 180 stupnjeva oko 30-40 minuta ( ovisno o pecnici).

Peceno takodjer preokrenuti pomocu daske. Ostaviti da se ohladi. Ohladjeni sirni dio kolaca premazati kremom i na to staviti jabucni dio. Oprezno raditi jer je tijesto jako mekano i krhko. Na vrh preliti glazuru od cokolade.

Ostaje samo da isprobate kolac i uzivate u svakom zalogaju..
PRIJATNO...

Nema komentara:

Objavi komentar