petak, 13. srpnja 2018.
PREDIVNE KOCKE SA JABUKAMA I ORASIMA... FANTASTICNE SU !!
SASTOJCI:
Prhko tijesto
- 450 gr ostrog brasna
- 250 gr margarina
- 100 gr secera
- 1 vrecica praska za pecivo
- 3 zumanjka
- 5 zlica kiselog vrhnja (12 % mm)
Sirni nadjev :
- 5 dl mlijeka
- 150 gr secera
- 1 vrecica vanilin secera
- 70 gr grisa
- 500 gr svjezeg sira
- snijeg od bjelanjaka
Jabucni nadjev
- 800 gr naribanih jabuka
- 100 gr sjeckanih ili mljevenih oraha
- 80 gr muscovado secera
Krema:
- 3 dl mlijeka
- 3 zlice secera
- 1 vrecica burbon vanilin secera
- 3 zlice ostrog brasna
- 100 gr margarina
- malo soka od limuna
Glazura:
- 150 gr coklade za kuhanje
- 50 gr margarina
- 3 zlice ulja
Priprema
Prhko tijesto :
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i podijeliti u 4 dijela. Ostavite da tijesto odmori u frizideru dok pravite nadjeve.
Sirni nadjev:
Zakuhati mlijeko sasecerom i vanilin secerom. Kad zavrije ukuhati gris i kuhati dok se ne zgusne ( oko 10-ak minuta). U ohladjenu gris smjesu mikserom umijesati ocijedjeni svjezi sir te na kraju pjenjacom umijesati i snijeg od 3 bjelanjka.
Jabucni nadjev:
Jabuke oguliti, naribati i ocijediti. Ocijedjenim jabukama dodati nasjeckane orahe i muscovado ( moze i obicni ili smedji) secer te sve zajedno izmijesati.
Krema :
Zakuhati mlijeko ( oko 2 dl) sa secerom i burbon vanilin secerom. U preostalih 1 dl pomijesati ostro brasno i ukuhati u zavrelo mlijeko. Kuhati dok se ne zgusne ( oko 10-ak minuta). U ohladjenu smjesu umijesati pjenasto izmiksani margarin s malo limunovog soka.
Postupak izrade:
U tepsiju velicine 38x20 cm staviti papir za pecenje. Razvaljati prvi list tijestai poloziti ga u tepsiju te ga premazati sirnom smjesom. Poklopiti drugim listom tijesta i izbockati ga vilicom.
Peci na 180 stupnjeva oko 30-40 minuta (ovisno o pecnici). Peceno preokrenuti pomocu daske na kojoj cete slagati kolac. Ostaviti da se ohladi.
U istu tepsiju opet staviti papir za pecenje. Razvaljati treci list tijesta i poloziti ga u tepsiju te ga premazati jabucnom smjesom. Poklopiti cetvrtim listom tijesta i izbockati ga vilicom. Peci na 180 stupnjeva oko 30-40 minuta ( ovisno o pecnici).
Peceno takodjer preokrenuti pomocu daske. Ostaviti da se ohladi. Ohladjeni sirni dio kolaca premazati kremom i na to staviti jabucni dio. Oprezno raditi jer je tijesto jako mekano i krhko. Na vrh preliti glazuru od cokolade.
Ostaje samo da isprobate kolac i uzivate u svakom zalogaju..
PRIJATNO...
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar