srijeda, 18. srpnja 2018.

JAFFA TORTA


SASTOJCI
Biskvit:

7 jaja
5 zlica secera
7 zlica mljevenih oraha
7 zlica brasna
1 prasak za pecivo
1/2 zlice ulja
sok jednog limuna

Krema 1 - Tamna krema

2 dcl mlijeka
200 gr secera
150 gr cokolade (z kuhanje)
200 gr mljevnih oraha
250 gr maslaca

Krema 2 - Bijela krema

1/2 l mlijeka
150 gr secera
1 vanilin secer
1/3 gustina od 200 gr (oko 60-70 gr gustina)
2 dcl slatkg vrhnja (vrhnja za slag)

Glazura

3-4 zlice ulja
200 gr cokolade
jos potrebno
2 kutije jaffa keksa
3-4 narance sok ( za natopit biskvit i kekse)

PRIPREMA
Biskvit:
1.
Ugrijati pecnicu na 160 stupnjeva.
Odvojiti bjelanjak od zumanjka.
Bjelanjke ulupati u cvrst snijeg.
Zumanjke smiksat sa secerom, dodati orahe, brasno s praskom za pecivo, ulje i sok limuna, dobro promiksati i kasikom dodati bjelanjke, smjesu sjediniti i uliti u kalup (26 cm) u koji ste stavili papir za pecenje i peci na 160 stupnjeva oko 45 minuta (zagrijte pecnice u prije)..
Provjerite cackalicom jel gotovo.
Hladan biskvit prerezati dva puta ( da dobijete 3 komada).

Krema 1 ( Tamna krema)
1.
Mlijeko,secer i cokoladu kuhati na laganoj vatri dok se ne rastopi coklada, u to vruce dodati orahe i ostaviti kremu da se ohladi.
Ako vam se hladna krema ucii prerijetka ddajte jos oraha.
Maslac malo slupati mikserom i dodati ga u hadnu kremu... sve dobro izmijesati.
Ovu kremu mozemo u tortu i oko cijele torte... tako da odite racuna koliko kreme stavljate u tortu ( dovljno je na svaku koru po 3-4 pune zlice) jer vam mora ostati dovoljno za namazati cijelu tortu izvana.

Krema 2 ( Bijela krema)
1.
Staviti kuhati oko 3,5 dcl mlijeka,secer i vanilin secer, a ostatak mlijeka (1,5 dl), dodati gustin i dobro promijesati mikserom da ne ostanu grudvice.
Kad mlijeko provrije dodati smjesu gustina i mlijeka i na laganoj vatri, uz stalno mijesanje ( ja to radim mikserom) kuhati dok ne provrije ( odprilike vam treba minut- dva).
Kremu ohladiti !!! ( dok se krema hladi koji put je promijesajte)
Slatko vrhnje ulupati u cvrst slag i dodati u hladnu kremu.

Glazura:
1.
Ulje i cokoladu rastopiti na laganoj vatri i preliti preko cijele torte.
Tortu prije prelivanja glazurom dobro ohladite.
Jos:
Iscijediti sok od narance i svaku koru prije nego namazemo kremom natopiti narancinim sokm i svaki prije stavljanja na tortu umociti u sok od narance ( stranom na kojoj jebiskvit).

Slaganje:

1. Biskvit (natopiti sokm od narance)
2. Tamna krema
3. Jaffa keksi
4. Bijela krema
5. Biskvit (natopljen narancom)
6. Tamna krema
7. Jaffa keksi
8. Bijela krema
9. Biskvit (natopljen naranca sokom)
10. Cijelu tortu premazati tamnom kremom
11. Preliti cokladnom glazurom

PRAVITE I UZIVAJTE

Nema komentara:

Objavi komentar