ponedjeljak, 9. srpnja 2018.

FENOMENALNI RECEPT ZA CUPAVCE: ROLOVANI CUPAVCI...


SASTOJCI

Biskvit:
2 kom jaja
6 dag secera
6 dag brasna
na vrh noza praska za pecivo
pola zlice vode ( + moze malo ulja )

Krema:
2 kom jaja
10 dag secera
10 dag cokolade
20 dag maslaca ( ili margarina)

Za umakanje:
2 dcl mlijeka
20 dag cokolade
10 dag secera
15 dag maslaca ( ili margarina )
20 dag kokosovog brasna

PRIPREMA
1. Peku se dva ovakva biskvita.
Miksati bjelanjke da dobijemo cvrsti snijeg, dodati secer, zutanjak, brasno s praskm za pecivo, vodu ( i malo ulja, manje nego vode ).

2. Biskvit peci na velikom limu oblozenom papirom za pecenje. Tijesto se namaze na papir i pece na 170 * C oko 10 - 15 min. ( ovisi o pecnici, biskvit se ne smije presusiti jer se onda ne moze rolati ) !

3. Za kremu miksati na pari 2 cijela jaja i secer. Kad postane pjenasto i kremasto (nakon cca 10 - 15 minuta ) dodati cokoladu natrganu na kockice. Maknuti s pare i mijesati dok se cokolada ne otopi. U ohladjenu kremu dodati izradjeni maslac.

4. Na svaki biskvit namazati pola kreme. Izrezati ih na trake cca 3 cm siroke. Malo zarolati i odrezati nozem ( tako da dobijete male rolnice ), i tako sve do kraja.

5. Ovako izgledaju rolnice prije umakanja i valjanja u kokos. Ne trebate se zamarati ako vam malo curi krema iz rolnice ili vam negdje pukne biskvit, sve ce se to  zakamufirati s kokosom.

6. Prokuhati mlijeko, cokoladu, secer i maslac. Maknuti s vatre i mijesati dok se sve lijepo ne izjednaci i malo prohladi kako bi se lijepo ( u sto debljem sloju) uhvatilo za biskvit.

7. Eh, sad ste vec na konju. Slijedi najlaksi dio. Rolice umakati u cokoladu pa uvaljati u kokos, i vasi fini cupavci su gotovi. Dobar tek!

Posluzivanje
Sigurna sam da cete ovim cupavcima oduseviti sve koji ce ih probati... i izgledom i okusom.
Velicina pleha u kojem pecem biskvite je 30 x 40 cm. Od ove kolicine 40 - 50 rolica.

Nema komentara:

Objavi komentar