SASTOJCI:
Biskvit (x3)
3 jaja
6 zlica secera
3 zlice ulja
3 zlice mlijeka
3 zlice kakaa
3 zlice glatkog brasna
1/2 praska za pecivo
Fil :
30 gr bijele coklade
300 gr crne cokolade
1/2 l vrhnja za slag Dukat
125 gr margarina
Sirup :
3 dcl vode
7 zlica secera
1 dcl toplog mlijeka
1 zlica kakaa
Priprema :
1.
Pecnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
2.
Kalup promjera 28 cm oblozite papirom za pecenje i lagano namazite margarinom.
3.
Raditi cemo tri biskvita svaki od gore navedenih sastojaka.
4.
Brasno, prasak za pecivo i kakao prosijemo.
5.
Mikserom umutimo 3 jaja sa secerom dok ne postane pjenasto i blijedo zuto. Dodamo ulje i sve malo promiksamo, zatim naizmjenice ( smanjite mikser na najmanju brzinu ili spatlom umijesajte mjesavinu brasna i mlijeka ) dodamo mjesavinu brasna, kakaa i praska za pecivo i mlijeko.
6.
Izlijemo u pripremljen kalup i pecemo 20-25 minuta.
7.
Postupak ponovimo tri puta, tako da dobijete 3 kore.
8.
Dok se biskviti peku pripremite fil.
9.
Natrgajte bijelu i crnu cokoladu, prelijte slatkim vrhnjem. Na laganj vatri mijesajte dok se sva ne otopi i smjesa postane glatka. Pred sam kraj dodajte na kockice narezan margarin. Sve promijesajte dok se margarin ne otopi, a smjesa postane glatka i sjajna.
10.
Neka malo odstoji jer je fil dosta rijedak, pa da se malo stisne. Tako ce vam biti lakse raspodijeliti fil po torti.
11.
SIRUP :
12.
Kuhajte secer i vodu 4-5 minuta. Za to vrijeme i u njemu rastopite 1 zlicu kakaa. Dodajte mlijeko i kakao u secer i vodu i nastavite kuhati na laganoj vatri 2 - 3 minute tj. dok se sve lijepo ne poveze.
13.
SLAGANJE :
Kora - sirup - fil - kora - sirup - fil - kora - sirup - fil !
Vazno je napomenuti da sirup stavljate malo po malo, bolje ce upijati. Nemojte sve odjednom. Ja sam sirup podijelila na tri priblizno jednaka dijela da mi bude lakse.
14.
Ja sam slagala kore u kalup sa mehanizmom, a tek sam sutra dan premazala cijelu tortu.
15.
Ukrasite tortu po zelji i uzivajte !
POSLUZIVANJE
Napomena !
Ganache krema na samom pocetku bude rijetka ( topite cokoladu u vrhnju na laganoj vatri, nemojte da zakuha ), ali se u hladnjaku stisne ! Neka vas to ne zabrinjava.
Koristite tamnu cokladu sa barem 52 % kakaa, a bijela cokolada mze biti i Milka !
Najbolje je da torta ostane preko noci u hladnjaku.
Evo, nadam se da sam barem malo pomogla !
Nema komentara:
Objavi komentar